Rooseveltlaan 1116
3526BT
UTRECHT
tel. 030-2800529

Het vlaggenschip van de plaatselijke VV heeft voor het eerst dit seizoen drie punten gepakt. In de uitwedstrijd was Kockengen met 2-3 te sterk voor Faja Lobi KDS. Kockengen klimt hiermee naar positie zeven op de ranglijst.

Bovenop de Ikea in Utrecht, de thuishaven van Faja Lobi KDS, startte Kockengen evenals in de voorgaande wedstrijden goed. Dit resulteerde in kansjes voor Berger, Kers en Versloot. Kort daarna was het diezelfde Versloot die door de keeper van Faja Lobi neergehaald werd, waardoor Hilhorst overtuigend voor de 0-1 kon tekenen. Lang kon Kockengen niet genieten van de voorsprong. Nadat de rechtsbuiten van de tegenstander de bal voortrok, was het voor doorgelopen Faja Lobi speler een koud kunstje om binnen te werken, 1-1. Gelukkig kon Kockengen voor de 3e week op rij rekenen op een cornergoal. Na opnieuw een goed aangesneden hoekschop van Kers, caramboleerde de bal voor de voeten van Romijn die bij de 2e paal vogelvrij binnen kon tikken, 1-2.

Na de thee was het andersom en wist Faja Lobi het begin van de helft te domineren. Middels een pijlsnelle vleugelverdediger die de 2e helft fungeerde als buitenspeler en de opportunistischere lange bal kwam Faja Lobi dan ook niet geheel onverwachts op gelijke hoogte. Na de aangekomen lange bal kon de bal voorgetrokken worden en langs keeper Van Zuthpen gewerkt worden, 2-2. Kockengen dacht enkele minuten na de gelijkmaker voor de derde keer in de wedstrijd op voorsprong te komen. Door de steekpass van Hilhorst kon De Wit afdrukken, maar de al vaker vlaggende grensrechter van Faja Lobi stak hier letterlijk een stokje voor. Nadat later in de tweede helft Hilhorst en Versloot grote kansen lieten liggen, leek Kockengen opnieuw op een gelijkspel af te stevenen. Toch bleek de slotfase geheel anders in elkaar te steken. Uden wist via een knappe crosspass Kers te bereiken. Waarna de voorzet van de inmiddels ingespeelde Hilhorst door Van Golen bij de tweede paal binnen werd gekopt. Echter was het daar opnieuw de vlaggist van Faja Lobi die zowel de bal op Kers als de bal op Van Golen aanzag voor buitenspel. De arbiter vond in beide gevallen niet dat de grensrechter daar gelijk in had en liet ook in eerste instantie doorspelen. Helaas voor de geelzwarte kwam de scheidsrechter na overleg aan de zijkant hierop terug. Toch heerste de teleurstelling niet voor lange tijd. In de laatst minuut wist Hilhorst nog eenmaal op de Faja Lobi goalie af te stevenen en opnieuw resulteerde dit in een penalty. Deze goedmaker werd opnieuw door Hilhorst verzilverd waardoor Kockengen alsnog met de drie punten aan de haal mocht gaan, 2-3!

Vandaag wacht er met Hertha een derby voor de selectie van trainer Nieuwhoff. Bij winst stijgt Kockengen in ieder geval weer een plekje, daar de club uit Vinkenveen opnieuw een tegenstander is met één punt meer op de ranglijst. Om 14:30 wordt er op Sportpark ‘’Niek Hilhorst’’ afgetrapt, u ben van harte welkom om de VV aan te moedigen!