Datum

22 september 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

De mannen van Bert Fokker en Juran Hilhorst zouden 22 september na een moeizame tweede helft alsnog de competitie starten met drie punten! Tegenstander SVM werd na een sterke eerste helft met lege handen naar huis gestuurd.
Na wekenlang trainen moest het vandaag tegen SVM dan gebeuren, de eerste knikkers werden verdeeld. Kockengen begon gelijk goed en voetbalde zich gemakkelijk door het middenveld en de verdediging van SVM heen. Dit leidde tot een handvol kansen voor Rens van Golen. Echter moest hij z’n vizier nog uit de kast halen, want hij wist er slechts eentje te benutten. Uit een van de velen corners wist hij eindelijk het net te vinden, 1-0! Niet veel later werd het 2-0 voor Kockengen. Erik de Hoop wist bij z’n eerste wedstrijd in dit tweede elftal op aangeven van aanvoerder Henry Versteegh gemakkelijk de keeper te passeren.
Na de rust was de opdracht voor Kockengen om te blijven voetballen en op dezelfde wijze als de eerste helft de wedstrijd over de streep te trekken. Echter was hier niks van waar de tweede helft. SVM maakte de dienst uit en scoorde in een korte tijd twee maal en zo stond het met nog ruim de tijd te gaan alweer 2-2. Binnen deze tijd kreeg SVM nog meer mogelijkheden op de 2-3, gelukkig wisten zij net als Rens niet gemakkelijk het net te vinden en bleef het aantal tegengoals beperkt. Aan de andere kant zou nog wel een goal vallen. De ingevallen William de Wit werd aan de rechterkant diep gestuurd waarna hij de bal terugspeelde naar de andere debutant deze wedstrijd, Steven van der Rijst. Hij wist de bal vanaf de rand van de zestien meter strak in het doel te drukken en zodoende de winnende te maken, 3-2!
Ondanks een moeizame tweede helft wist Kockengen toch de zwaarbevochten drie belangrijke punten in eigen huis te houden. Zodoende is het seizoen goed begonnen en rest de mannen van Kockengen niet anders dan deze reeks vast te houden. Hiervoor worden aankomend weekend eerst de degens gekruist met de mannen van WV-HEDW.