Platanenlaan 1
1394JR
NEDERHORST DEN BERG
tel. 0294-251777

Op een zonovergoten sportpark ‘’Meerzicht’’ moest Kockengen (achteraf helaas) genoegen nemen met een gelijkspel, 1-1. In en bij Nederhorst wist Kockengen de voorsprong tot aan de laatste minuten vast te houden, maar zag het helaas toch nog de thuisclub langszij komen.

In de voorlaatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft mocht Kockengen aantreden tegen de toenmalige nummer twee van de ranglijst: Nederhorst. De ploeg stond op gelijke hoogte met VVJ, waar vorige week na een prima wedstrijd helaas met 1-3 van werd verloren. Het was dan ook aan Kockengen om hetzelfde trucje (zoals de trainer van Nederhorst dit later omschreef) nogmaals uit te halen, echter nu met een resultaat.

In het eerste kwart van de wedstrijd golfde het spel op en neer zonder dat er grote kansen uit voort vloeide. Wel waren het de geelzwarte die nagenoeg overal op het veld de duels wonnen en zodoende de thuisploeg relatief gemakkelijk van het creëren van kansen afhield. Dit werd na iets meer dan een half uur dan ook beloond. Keeper Michiel van Zutphen wist met een uitstekende uittrap Ronnie Hilhorst te bereiken. De captain lepelde vervolgens de bal tussen de verdedigers en keeper van Nederhorst, waarna het opnieuw Benji Kers was die trefzeker was. Met z’n kop prikte hij de bal in het doel, 0-1 (vorige week was het ook Kers die trefzeker was nadat hij een vrije bal feilloos hard in de kruising joeg). Ook na de voorsprong wist de ploeg van trainer Leon Nieuwhoff met een uitstekend spelende Jip Vernooij (basisdebuut) als slot op de deur de thuisploeg van scoren af te houden. Helaas wist Kockengen met de enkele kansen die het voor de rust kreeg geen tweede goal meer te maken.

Na de rust ging Nederhorst zoals verwacht de druk opvoeren. Met maar liefst vier wissels aan de zijde van Nederhorst was de intentie van de roodgeel gehemde duidelijk. Toch bleven de kansen voor de ploeg relatief klein. Op wat schoten van grote afstand en in geslingerde vrije trappen na bleef Kockengen lange tijd overeind. Aan de andere kant was Kockengen, nu spelend met wind tegen, ook minder gevaarlijk dan voor de thee. Cody Coesel en Rens van Golen hadden beide nog wel uitstekende kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar helaas zagen zij hun inzetten het net niet doen bollen. Met nog enkele minuten op de klok had Kockengen de punten binnen handbereik. Echter was het toch een van de invallers van Nederhorst die na een hard laag schot van afstand de rebound van dichtbij kon binnen schuiven, 1-1.

Door het gelijkspel hield Kockengen toch een beetje een bittere nasmaak over na het treffen met Nederhorst. Toch kan Kockengen, zo zei ook trainer Nieuwhoff, na opnieuw een prima voorkomen zich met opgeheven hoofd opmaken voor de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. De boerenclub met allure speelt aankomende zaterdag om 14:30 thuis tegen de hekkensluiter SV Vechtzoom. U bent van harte welkom om de mannen in het geelzwart naar de drie punten te schreeuwen!