Ruime overwinning voor Kockengen 1 in Laren

Datum

27 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag heeft het eerste elftal van Kockengen een ruime overwinning op het formulier weten te voetballen. In, en tegen, Laren werd het uiteindelijk 2-6.

In het eerste bedrijf hielden de ploegen elkaar lange tijd redelijk goed in evenwicht. Laren had wat meer de bal, maar werd niet echt gevaarlijk. Kockengen deelde op de counter wat plaagstootjes uit. Uit een corner van Kockengen kwam Laren dan toch op voorsprong toen een snelle counter via de kluts pardoes in het doel plofte, 1-0. Kockengen had daarna een moeilijke fase maar richtte zich in het verloop van de eerste helft dan toch op. Dankzij spits Michel Zeldenrijk kon de ploeg van trainer Peter Neuvel zelfs met een voorsprong aan de thee. Eerst verlengde hij een schot van Erik de Hoop tot doelpunt en vlak voor rust soleerde de routinier naar de 1-2.

In het tweede bedrijf liet Kockengen zien over het team met misschien wel de meeste power van de competitie te beschikken. Laren, dat aan de bal wellicht betere spelers heeft, werd volledig onder de voet gelopen door de geel-zwarte vechtmachine. Uit een corner was het eerst Ronald Berger die volledig vrij staand de 1-3 kon binnenkoppen. Daarna was het Versloot die een vlot lopende aanval, op aangeven van Hilhorst, via de binnenkant van de paal kon binnen lopen, 1-4. Even later waren de rollen omgedraaid toen Versloot aanvoerder Hilhorst lanceerde en de captain 1-5 liet aantekenen. Ook in de slotfase vielen er nog twee doelpunten. Eerst scoorde Laren uit een strafschop, toen de ingevallen Jelle Rodenburg iets te enthousiast een doorgebroken speler van Laren probeerde te achterhalen. In blessuretijd schoot Versloot daarna nog op de paal maar uit een vrije trap zette Zeldenrijk de einduitslag van 2-6 op het scorebord.

Wederom tevreden gezichten bij de uitploeg en de overwinning op Laren betekende een hattrick voor de geel-zwarten (na overwinningen op CTO en Robin Hood). Komende week kan Kockengen proberen een kwartet overwinningen op een rij bij elkaar te spelen. De huidige nummer 12 van de ranglijst, Amstelveen Heemraad, komt dan op bezoek in Kockengen. Velen hadden Amstelveen hoog in hun voorspellingenlijstje genoteerd maar voorlopig vallen de groen-witten nog wat tegen deze competitie.