Beschamende nederlaag Kockengen 1 op bezoek bij V.V. Maarssen

Datum

29 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag is de wedstrijd van het eerste elftal van Kockengen uitgelopen op een lachwekkend fiasco. Door de vele afwezigen moest trainer Neuvel 6 wijzigen doorvoeren in zijn basisopstelling en mede daardoor zakte Kockengen volledig door het ijs. Nimmer zat de ploeg echt in de wedstrijd en na een nog respectabel eerste bedrijf (2-0) werd de tweede helft één om snel te vergeten. Er vielen liefst 8 doelpunten, waarvan slechts 1 aan Kockengen-zijde. 'Gelukkig' bleef Kockengen de afgang van dubbele cijfers bespaard en zag het jongeling Rens van Golen gebruik maken van zijn lengte, door het enige geel-zwarte doelpunt binnen te koppen. Maar met 9-1 op de teller kon geen Kockenees daar echt blij mee zijn. Als zelfs de tegenstander na 85 minuten aan de scheidsrechter vraagt om maar af te fluiten dan weet je dat je met het schaamrood op de kaken en de staart tussen de benen de douche onder mag. Geluk bij een ongeluk is dat er ook voor een dikke nederlaag slechts 3 verliespunten gelden en dat het gat met de ploegen boven Kockengen dus nog klein is. Echter om te stellen dat de instelling en de (trainings)opkomst beter moet, is een understatement, want op de huidige weg kan de platte kar alleen uit de stal worden gehaald om richting de 4e klasse te rijden.

Zoals dat gaat in het voetbal is er komend weekend al weer een kans voor Kockengen om zich te revancheren. Het altijd lastige AH '78 komt dan op bezoek in Kockengen. De ploeg uit Huizen heeft een wat stroeve start (1 punt uit 2 wedstrijden), maar gezien de klasseringen van de laatste jaren (2e, 3e en 7e in poule 3C) mogen de Noord Hollanders met de huidige vorm van Kockengen (3 nederlagen, 3 voor - 17 tegen) wel als favoriet worden bestempeld.