Wagendijk 68
3628ET
KOCKENGEN
tel. 0346-241637

Afgelopen zaterdag heeft Kockengen met 2-3 verloren tegen nummer laatst VIOD en had dit volledig aan zichzelf te danken. Ondanks de laatste plaats van VIOD en dit zeker geen wonderelftal is, had Kockengen het toch verschrikkelijk lastig deze middag.

In de beginfase had VIOD dan wel meer de bal, echte grote kansen konden er niet genoteerd worden. Aan de andere kant was Tim Norbart 2x dichtbij de openingstreffer, in beide gevallen werd zijn inzet gepareerd door de keeper. Het spel golfde vervolgens heen en weer en vanuit het niets kwamen de gasten na een half uur op voorsprong. De rechter vleugelverdediger van VIOD gaf bij de achterlijn de bal voor en de bal belandde bij Gerco Romijn op zijn zij/heup. De scheidsrechter stond zo’n 25 meter van de situatie af en op basis van het appelleren van VIOD besloot de beste man een penalty te geven voor hands. Dit cadeautje van de scheids werd verzilverd; 0-1.

Niet veel later werd Dave de Gooijer weggestuurd en kon één op één met de keeper komen, alleen de grensrechter van VIOD vond het nodig om zich met spelletje te bemoeien. Dave liep zo’n 3 meter achter de laatste linie en van buitenspel was er dus geen sprake. De leidsman stond weer eens ergens rond de middencirkel te wandelen en ging doodleuk mee met het vlagsignaal van zijn ‘assistent-scheidsrechter’. Uiteraard reacties van de Kockengen-zijde en Tim ging daarbij te nadrukkelijk bij de scheids vertellen dat hij fout zat, tikte hem daarbij op de schouder en voordat hij het wist ontving hij de rode kaart. Een domme actie, aan de scheidsrechter kom je niet, maar enorm zwaar gestraft door direct rood te geven. Enfin, Kockengen moest verder met 10 man, met nog zo’n 55 minuten te spelen en een 0-1 achterstand.

In de tweede helft moest Kockengen risico’s nemen om nog tot een goed resultaat te komen en ging het 3-4-2 spelen. Dit zorgde er voor dat VIOD ook grotere kansen kreeg en in 57e minuut viel de 0-2 na een counter waarbij het achterin open lag. Binnen een minuut werd de marge weer teruggebracht naar 1. De ingevallen William de Wit stoomde op aan de rechterkant en bediende met een perfecte voorzet Benji Kers, die alleen maar zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten; 1-2. En 2 minuten later viel ook de gelijkmaker. Na slecht verdedigend werk bij VIOD, kon Dave de 2-2 binnenschieten.

Vervolgens golfde het spel heen en weer en werden de ruimtes steeds groter. Door slecht uitverdedigen van Kockengen belande de bal bij de VIOD-spits, die met een knappe volley buiten de zestien keeper Tim kansloos liet; 2-3. In het restant van de wedstrijd kon Kockengen geen vuist meer maken en werd er teleurstellend verloren van de nummer laatst.