Wagendijk 68
3628ET
KOCKENGEN
tel. 0346-241637

Afgelopen zaterdag heeft het vlaggenschip van Kockengen met 1-1 gelijkgespeeld tegen 't Goy. Waar er vooraf wellicht getekend was voor een punt, heerst na afloop eerder het gevoel dat er twee punten te weinig binnen zijn gehaald.

Op een winderig sportpark Niek Hilhorst speelde Kockengen de 1e helft met de wind in de rug. Dit was duidelijk terug te zien in het spelbeeld. De bezoekers hadden moeite met de opbouw en Kockengen kon relatief eenvoudig overeind blijven. Zelf werd het met de minuut brutaler. Met eerst een eerste kopbal van Rens van Golen (over) en een dot van een kans voor Gerco Romijn (rakelings naast) wist Kockengen een minuut of 10 voor rust toch toe te slaan. Na goed meeverdedigend werk van Benji Kers kon Michiel van Zutphen (zou later geblesseerd uitvallen) de bal lang trappen. Van Golen verlengde de bal op de mee opgekomen Stefan Berger. De voorzet van Berger belandde keurig bij Van Golen die met rechts in de korte hoek de keeper wist te passeren, 1-0.

Na de rust was de verwachting dat het spelbeeld zou kantelen, er stond tenslotte een grove wind en de bezoekers zouden gebrand moeten zijn gelijk te maken. Dit geschiedde vroeg in de 2e helft. Nadat Koen Hoogendoorn in minuut 46 zijn inzet nog naast zag gaan, ging het luttele minuten erna mis. De spits wist er na een steekbal door het centrum vandoor te gaan en zo stond het alweer gelijk, 1-1. Kockengen herpakte zich direct en kon zelf na het winnen van veel duels steeds verder naar voren spelen. De geelzwarte kwamen niet echt meer in de problemen en met meerdere doelpogingen waaronder een volley van Ronnie Hilhorst (knappe redding goalie ’t Goy) deed Kockengen zeker nog een beroep op de volle buit. Helaas viel er geen 2e goal meer en blies de verder prima fluitende arbiter na iets meer dan 90 minuten voor het eindsignaal.

Aankomend weekend is Kockengen vrij. Op 28 oktober mag Kockengen zich opmaken voor de kraker in en tegen de jongens uit Tienhoven. Dat belooft een spektakel te worden, waarna er ongetwijfeld in het Kikkertje over nagepraat zal worden, tot dan!