Wagendijk 68
3628ET
KOCKENGEN
tel. 0346-241637

Op een regenachtig sportpark ‘’Niek Hilhorst’’ heeft Kockengen zichzelf tekort gedaan door met 0-1 te verliezen van Hertha.

Waar de uitploeg vaker de bal in haar bezit had, resulteerde dit nog niet in grote kansen. Aan de andere kant kon Kockengen zelf ook geen écht grote kansen noteren. De eerste echt grote kans volgde halverwege de 1e helft, toen Hertha over de rechterkant de achterlijn bereikte. Een strakke voorzet belandde bij de spits, die zijn inzet rakelings naast ’t goal zag gaan. Zodoende gingen beide teams met de brilstand de rust in.

Na rust kwam Kockengen beter in de wedstrijd en dwong het een aantal prima kansen af. Zo kopte eerst Rens van Golen uit een corner op de keeper. De daaropvolgende rebound verwerkte dezelfde doelverdediger knap, na wat kunst en vliegwerk en wat hulp van de binnenkant van de paal verliet de bal tergend langzaam het doelgebied. Niet veel later kreeg Kockengen helaas toch de vervelende 0-1 tegen. Ruim voor de steekpass stapte de gehele verdediging naar voren en mede daardoor vlagde de grensrechter voor buitenspel, echter zag de (hele wedstrijd al inconsequente) leidsman het vanaf ruim 35 meter tóch anders en liet hij doorspelen. De arbiter was vervolgens nog druk met uitleggen waardoor hij de volgende pass miste, 0-1. Niet veel later kreeg Benji Kers een grote kans op de 1-1. Na een dieptebal van Dave de Gooijer zag Kers helaas zijn inzet gekeerd worden door de keeper. Hetzelfde overkwam Rico de Vries na goed doorlopen op een losgelaten bal na een vrije trap. Ook zijn inzet werd van dichtbij gepareerd door de goalie. Tijdens het slotoffensief pompte Kockengen de nodige ballen lang, echter wist het de gelijkmaker helaas niet meer te produceren en zodoende stond er na het laatste fluitsignaal een ongelukkige 0-1 op het scorebord.

Aankomend weekend staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Voorwaarts op het programma. Het team van Leon Nieuwhoff zal er alles op alles op moeten zetten om de 3 punten over de streep te trekken! Bij een overwinning kan Kockengen gelijkkomen in punten en aansluiting zoeken om de huidige positie te verlaten.