Wagendijk 68
3628ET
KOCKENGEN
tel. 0346-241637

Op een winderig sportpark ontving Kockengen vandaag SVM. Het SVM, van oud-Kockengen trainer Herman Verrips, bezit de 11e plek op de ranglijst. Je kan dus vooraf spreken van een degradatiekraker. Wie alleen de eerste helft heeft gezien zou niet zeggen dat beide teams vechten voor lijfsbehoud. De eerste helft was te omschrijven als heel erg gezapig.

Na 9 minuten spelen was er slordig balverlies aan de kant van de geel/zwarte. Uit de aanval die volgde stond de middenvelder van SVM helemaal vrij en schoot vanaf de 2e lijn de bal in de bovenhoek.

Een minuut later had het al 1-1 kunnen staan. SVM leed simpel balverlies en Benji werd diep gestuurd. Waar iedereen verwachtte dat de bal strak bij de 1e paal kwam werd de 2e paal gezocht. Dave kon er net niet bij, maar Rens stond goed opgesteld. Helaas vond Rens de keeper op zijn weg en bleef het 0-1.

De momenten in het eerste bedrijf waren spaarzaam, maar toch viel in de eerste helft nog de 1-1.

In de 25e minuut stuurde Wouter Benji de diepte in. Benji nam de bal mee en gaf de bal strak voor. Na een communicatiefout achterin bij SVM tussen de centrale verdediger en de keeper lag de bal achter de uitkomende keeper en was het een koud kunstje voor Rens om de bal in het lege doel te tikken.

De eerste helft vorderde en er was nog één grote kans voor SVM te noteren. Na een verkeerde passing volgde een snelle ingooi van SVM. Achterin hadden ze hier niet op gerekend, maar gelukkig kon Tim het schot pareren.

Dat het de 2e helft anders moest was iedereen, zowel binnen als buiten het veld, het snel over eens. Daarbij was het een mooie bijkomstigheid dat we de 2e helft ook de wind in de rug hadden. Misschien was dat het duwtje wat de jongens nodig hadden.

Het begin van de tweede helft ging op en neer. Maar na een kwartier spelen was daar toch de 2-1. Arnoud kwam aan de linkerkant goed voor zijn tegenstander en in de pass die daarop volgde gingen een aantal spelers van SVM onder de bal door. Dave was alert en kwam sterker uit het duel dan zijn tegenstander. Met een strakke bal in de lange hoek kwam de 2-1 op het scorebord.

Lang kon Kockengen hier niet van genieten. Nog geen twee minuten later was het namelijk alweer gelijk. Na slordig balverlies zocht SVM snel de aanval over de rechterflank en met een schot van de rand 16 meter was Tim helaas kansloos.

Kockengen was hier gelukkig niet heel erg van onder indruk. Drie minuten later was het namelijk alweer 3-2. Arnoud werd weer diep gestuurd en met een scherpe voorzet ging de bal via een verdediger het eigen goal in. Nu was het zaak om de voorsprong te behouden. Met wat noodzakelijke wissels bleef Kockengen strijden voor iedere meter.

In de 66e minuut was de grootste kans, van de 2e helft, voor SVM te noteren. Een hard schot van de aanvoerder van SVM, maar die belande gelukkig op de paal.

SVM kon verder geen vuist meer maken en Kockengen nam geen risico en zo eindige de wedstijd in een 3-2, iet wat gelukkige, overwinning.

Volgende week zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Dan staat de inhaalwedstrijd tegen UVV op het programma. Wederom een thuiswedstrijd en de aftrap is om 14:30 uur.