Manitobadreef 4
3565CH
UTRECHT
tel. 030-2623563

In een spectaculair duel tegen en op bezoek bij VVJ in Utrecht heeft Kockengen zichzelf tekort gedaan. Na een doelpuntrijke 2e helft stond er na het laatste fluitsignaal 4-3 op het scorebord.

Zoals helaas vaker dit seizoen krijgt Kockengen te makkelijk goals tegen. Dit was ook zo aan het begin van de wedstrijd tegen VVJ. De spits van de Utrechters zakte na iets meer dan 5 minuten uit en wist na het uitspelen van Gerco Romijn ook vanaf randje 16 de korte hoek te vinden, 1-0. De rest van de 1e helft had Kockengen haar zaakjes op orde. Verdedigend had Kockengen haar zaakjes inmiddels op orde en aanvallend deed het steeds meer mee. Helaas ontbrak het vaak aan de juiste laatste pass en wisten Benji Kers en Rens van Golen hun kansen niet om te zetten in goals.

Na de thee ging Kockengen min of meer op dezelfde voet verder. Echter viel het doelpunt na enkele gevaarlijke momenten voor het Utrechtse goal toch aan de andere kant. Een individuele actie van de linksbuiten was goed voor de 2-0. Kort hierna volgde gelukkig de aansluitingstreffer. Een inworp van Arnoud Janzen werd eerst verlengd door Rens waarna ook Dave de Gooijer de bal verlengde. Hierdoor stond Benji 1-op-1 met de doelman en wist hij met een hard schot in de korte hoek de keeper te verschalken. Niet veel later kreeg de centrale verdediger van VVJ zijn 2e gele kaart en probeerde Kockengen de druk op te voeren. De gelijkmaker viel opnieuw uit een standaardsituatie. Dit keer was het Wouter Berk die met het hoofd de keeper wist te verschalken en stond het na iets meer dan 65 minuten gelijk in Utrecht, 2-2. Ondanks de druk waren het toch weer de Utrechters die op voorsprong kwamen. De ingevallen spits kon zonder dat het al te veel in de weg werd gezeten met een beetje hulp van een getoucheerde bal de 3-2 aantekenen. Kockengen moest weer in de achtervolging maar gaf zich niet zomaar gewonnen. Een spectaculaire omhaal van Dave werd nog knap gepakt door de Utrechtse goalie. Niet veel later stond het toch weer voor de 3e keer deze middag gelijk toen de voorzet van Arnoud binnengekopt werd door de ingevallen Jeffrey Zeldenrijk, 3-3 en VVJ mocht weer aftrappen. Echter ging het opnieuw mis voor Kockengen. Een directe lange bal van de aftrap werd verkeerd ingeschat door doelman Tim van Vliet en zo stond het binnen de korte keren alweer 4-3. Er volgde nog een slotoffensief van Kockengen, echter resulteerde dat niet meer in een doelpunt. Het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter zorgde dan ook voor een zure nasmaak bij de geelzwarten.

Aankomend week gaat Kockengen opnieuw op bezoek in Utrecht. Om 17:00(!) uur wordt er afgetrapt op Sportpark Voordorp tegen Hercules. Met een verschil van slechts drie punten op de ranglijst is dit een uiterst cruciaal duel als het gaat om een nacompetitieplaats. Kockengen zal er dan ook alles aan doen om de punten mee terug te nemen!