Wagendijk 68
3628ET
KOCKENGEN
tel. 0346-241637

Na de winstpartij van vorige week weet Kockengen opnieuw de drie punten te verzilveren. Na 90 minuten stond er bij Kockengen – Hertha een stand van 4-2 op het scorebord en daarmee klimt Kockengen naar plek vier op de ranglijst.
Op een opmerkelijk windstil Sportpark ‘’Niek Hilhorst’’ wisten Kockengen en Hertha elkaar in de eerste helft redelijk in evenwicht te houden. Waar Hertha zich nog meldde voor de eerste grote kans van de wedstrijd, was het daarna vooral Kockengen wat nadrukkelijk naar de voorsprong op zoek was. Met kansen voor Versloot en Hilhorst kwam het hiervoor ook zeker in aanmerking. Toch viel het eerste doelpunt van de wedstrijd aan de andere kant. Nadat een speler van Hertha op onfortuinlijke wijze in botsing kwam met Romijn wees de arbiter van dienst naar de stip. De penalty werd benut en zo keek Kockengen na 35 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Gelukkig voor de geel-zwarte aanhang wist Kockengen dit nog voor rust te repareren. De eerstvolgende aanval van Kockengen leek in de kiem te smoren, maar toch plofte de bal in de vijfmeter voor de voeten van Versloot waarna de keeper besloot de aanvaller te vloeren. Waar de geel-zwarte aanhang rekende op een penalty en een rode kaart, bleef de keeper gespaard met ‘’slechts’’ geel. Wel volgende er de penalty. Hilhorst wist af te rekenen met de goalie en zo stond het met nog vijf minuten te gaan tot de rust alweer 1-1. Echter was dit nog niet het slotstuk van de eerste helft. Melse brak door aan de rechterkant en wist bij het aankomen bij de achterlijn nog net de bal voor te slingeren. Waar Versloot eerst nog gehinderd werd door de keeper kon de ingelopen aanvaller nu wel zelf afwerken en tekende met het hoofd voor de verdiende voorsprong van 2-1.
Ook in het tweede bedrijf was er genoeg te beleven voor de supporters aan de zijlijn. Zo wist Hertha eerst de stand gelijk te trekken. Na een voorzet over rechtsback Van Schaik heen, kon de bal voorgezet worden waarna een Hertha aanvaller van dichtbij binnen kon tikken. Met de inmiddels gedebuteerde Vernooij in de ploeg moest Kockengen opnieuw op zoek naar de voorsprong. Deze volgde een kwartier voor tijd. Een lepe lob van Hilhorst bereikte invaller Coesel, die onberispelijk de bal door de benen van de keeper binnen drukte, 3-2. Hiermee was Kockengen nog niet klaar. Na voorbereidend werk van Van Golen en Kers (heerlijke opening) kon Coesel nogmaals afstomen op het doel van Hertha. De vleugelspeler kapte de linksback nog maar eens uit en wist met het linkerbeen knap de rechterbovenhoek te vinden, 4-2. Het eerste elftal van Kockengen wist hiermee hét huwelijkscadeau voor de vaste grensrechter en clubman Juran Hilhorst te bezorgen.
Aanstaande zaterdag mag Kockengen, op bezoek bij UVV in Vleuten, om 15:00 uur op zoek naar de volgende drie punten. UVV staat momenteel op de achtste plaats met twee punten minder dan Kockengen (UVV heeft een wedstrijd minder gespeeld). Kunnen de mannen van trainer Nieuwhoff de sterke lijn doorzetten en er opnieuw met de volle buit vandoor gaan?