Wagendijk 68
3628ET
KOCKENGEN
tel. 0346-241637

Afgelopen zaterdag wist het vlaggenschip van de VV een punt af te snoepen van de toenmalige koploper UVV uit Vleuten (nu op één punt 3e). Toch hield Kockengen na afloop van een spannende wedstrijd die in 2-2 eindigde gemengde gevoelens over.

De mannen van trainer Nieuwhoff wisten namelijk de eerste helft goed te beginnen. Het wist UVV relatief gemakkelijk van scoren af te houden en creëerde zelf zo nu en dan kleine en grote kansen. Zo werd eerst Hilhorst één op één gestuurd met de goalie, maar zag hij zijn inzet helaas niet het net doen bollen. Vervolgens kreeg Coesel de bal in kansrijke positie aangespeeld, maar kon hij de actie niet verzilveren tot een doelpunt. Evenals Melse die zijn eerste over het doel wist te jagen. Niet veel later zou hij zijn tweede kans wel benutten, maar deze werd dan weer afgekeurd voor buitenspel. Tot slot wist ook S. Berger een fraaie combinatie op rechts niet om te zetten in een goal (schot geblokt). Wanneer je zelf de kansen niet afmaakt, krijg je hem vaak tegen en zo geschiedde. Hiermee was de ruststand bepaald op 0-1.

Na de thee vervolgde Kockengen de pot op dezelfde wijze. Door hoog druk te zetten en als team te opereren, wist het UVV ook in de tweede helft regelmatig de bal te ontfutselen. Zo leverde dit al vroeg na rust opnieuw een kans op voor Coesel. De buitenspeler twijfelde geen moment en tekende met een harde schuiver voor de gelijkmaker, 1-1. Met een goede eerste helft en de vroege gelijkmaker in de tweede helft gingen de geelzwarte op zoek naar de volle buit. Er viel vandaag wat te halen tegen de koploper. Een corner van Kers werd door Hilhorst voor het doel gebracht en de in eerste opzicht houdbare bal dwarrelde toch binnen, 2-1! Helaas heeft Kockengen niet lang van de voorsprong kunnen genieten. De bezoekers wisten met een indraaiende bal vanaf de zijkant en een schermutseling voor de goal de bal richting het doel te werken. Waar menig speler en supporter dachten dat S. Berger de inzet voor de lijn weg wegwerkte, dacht de arbiter van dien daar anders over. Hij keurde de goal goed waardoor er een 2-2 stand op het bord verscheen. In het laatste kwartier golfde het spel op en neer met een aantal grote kansen. Zo wist keeper Van Zutphen de grote kans van de bezoekers te pareren, raakte Hilhorst met een lepe lob de deklat, zag de ingevallen De Wit zijn voorzet op diezelfde deklat dwarrelen en smoorde zijn één op één kans in de handen van de keeper. Na een enerverend slotstuk hielen beide ploegen elkaar toch in evenwicht en zo werden de punten na een 2-2 einduitslag gedeeld.

Aankomend weekend mag de selectie op bezoek in Vinkeveen waar de derby tegen Hertha gespeeld zal worden. De thuiswedstijd in oktober resulteerde in een driepunter voor Kockengen (4-2). Echter moeten de mannen van trainer Nieuwhoff waken daar de ploeg uit Vinkeveen inmiddels opgeklommen is naar de 5e plaats in de competitie.