Parkzichtlaan 201
3451GX
VLEUTEN
tel. 030-2932702

Afgelopen zaterdag heeft het vlaggenschip van Kockengen, na twee winstpartijen op rij, de punten in Vleuten laten liggen. Na een matige eerste helft kwam het tegen UVV niet verder dan 2-1.
Op een koud sportpark in Vleuten trad Kockengen zaterdag aan tegen UVV. Vanaf het begin was het de thuisploeg die de dienst uitmaakte. Nadat Kockengen al tien minuten achteruit werd gedrukt, viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na een combinatie tussen de spits en een doorgelopen middenvelder van UVV werd er van een meter of 20 afgedrukt, 1-0. Ook na de eerste goal van de ploeg uit Vleuten kon Kockengen niet direct een vuist maken. Na meerdere combinaties belandde de bal bij de linksback die vrij uit mocht halen in de zestienmeter. Hij faalde niet waarna Kockengen na iets meer dan 20 minuten tegen een 2-0 achterstand aankeek. Met kunst en vliegwerk probeerde Kockengen iets terug te doen, maar eigenlijk kwam het de eerste helft niet verder dan een paar spaarzame momenten voor de goal van UVV. Dat op haar beurt ook bleef aandringen op de 3-0 en 4-0. Gelukkig voor Kockengen wist keeper Van Zutphen meerdere reddingen te verrichten waardoor de ruststand op 2-0 bleef steken.
Al wilde Kockengen nog kans maken op een punt, dan moest er het tweede bedrijf iets veranderen. Dit was gelukkig voor de geel-zwarte ook terug te zien aan de vechtlust in de tweede helft. Er werd korter gedekt en duels werden met meer overtuiging en bravoure gewonnen. Dit resulteerde nog niet direct in een doelpunt. Al was Kockengen wel erg dichtbij na een knappe vrij trap van Hilhorst. Helaas belandde zijn inzet op de kruising. Nadat Kockengen besloot met nog meer aanvallende intenties te gaan spelen, kreeg het loon na werken. Na een prachtige voorzet van De Vries knikte Van Golen vanaf een meter of 10 goed de 2-1 binnen. Vanaf dat moment geloofde Kockengen nog meer in een resultaat. De ploeg uit de polder zette overal op het veld een tandje bij, ook als daar eigenlijk bij sommige geen puf meer voor was. Door het aanvallende spel dwong het in de slotfase nog een enorme kans af. Helaas zag Hilhorst zijn kopbal voorlangs gaan, waardoor UVV de drie punten binnenboord wist te houden.

Aanstaande zaterdag 6 november is het Super Saterday bij VV Kockengen. Om 10:00 uur rolt de bal bij het derde elftal van Kockengen, vervolgens wordt er klokslag 12:00 uur afgetrapt bij het tweede elftal en komt het eerste elftal om 14:30 uur in actie. Hierin neemt Kockengen het op tegen SVM. De ploeg uit Maartensdijk staat met drie punten uit vijf wedstrijden op een elfde plaats op de ranglijst. Iedereen is van harte welkom om aankomende zaterdag alle negen beschikbare punten op sportpark ‘’Niek Hilhorst’’ te houden!