Datum

1 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het eerste elftal van Kockengen heeft afgelopen zaterdag op eigen veld een grote nederlaag moeten slikken. Desto was met 1-6 veel te sterk voor de mannen van trainer Neuvel.
In de eerste helft nam Desto meteen het initiatief. Toch kreeg Kockengen de eerste grote kans. Hilhorst ontfutselde één van de centrale verdedigers de bal en kon doorlopen richting doelman, zijn inzet belandde echter op de paal. Desto kwam daarna via een mooie aanval op 0-1. Het spelbeeld bleef tot aan de rust hetzelfde en Kockengen had op eigen veld weinig te vertellen. Toch kan Kockengen altijd uit het niks een doelpunt maken, door de individuele kwaliteiten voorin. Vlak voor rust werd dit weer eens bevestigd toen Hilhorst met een strakke vrije bal de vrijstaande Zeldenrijk vond en de spits van Kockengen de 1-1 binnen volleyde.
Na rust beleefde Kockengen haar beste fase en leek de thuisploeg even aanspraak te gaan maken op meer dan een nederlaag. Op het moment echter dat Kockengen erin begon te geloven, zorgde een enorme flater achterin voor de 1-2. Toen even later ook de 1-3 viel, na een counter bij een corner van Kockengen, was het verzet van geel-zwart gebroken. Kockengen wisselde daarna nog wel aanvallend, maar dit bleek zelfmoord en zo kon Desto uitlopen naar een keiharde 1-6 nederlaag.
Na een goede maand oktober is Kockengen nu met 3 nederlagen op rij weer helemaal terug op aarde. De ploeg kan qua doelpunten vóór wedijveren met de top van de ranglijst. Maar de geel-zwarten hebben inmiddels al 36 doelpunten tegen (3,6 doelpunten per wedstrijd) en staan wat betreft tegengoals helemaal onderaan de ranglijst. Komend weekend bied wat dat betreft weinig hoop, Kockengen moet op bezoek bij mede koploper FC Hilversum.