Zoon van voorzitter beslist ‘kleine’ derby

Zoon van voorzitter beslist ‘kleine’ derby

Zaterdag 19 mei stond de kleine derby tussen Nita 2 en Kockengen 2 op het programma. Nita bungelt ergens onderin en Kockengen mag nog hopen op de na-competitie, nadat het de laatste weken een aantal terechte nederlagen moest incasseren. De kop had ook kunnen zijn; Kockengen 2 pakt laatste STROhalm, of Nita legt VVK 2 geen STRObreed in de weg, of Historische overwinning VVK 2 op Pim! Het weer op Nitanello was prima, een lekker veldje, veel publiek en last but not least, Pim V met de fluit. Nita 2 had alles uit de kast gehaald, om VVK uit hun ritme te halen, de kleedkamer was namelijk vol met stro gelegd. Wij moeten toegeven, een zeer ludieke actie. Maar ja, we blijven ook boeren. William en Michiel hadden stiekem al gauw wat stro in hun tas gestopt.

Dan de wedstrijd. Het was al snel duidelijk dat VVK zou gaan heersen deze middag. Er werd heerlijk gecombineerd, gestreden voor elke meter, alleen aan goals ontbrak het nog in de 1e helft. Twee maal werd de paal geraakt en een onterecht afgekeurde goal door Pim V hadden we ook alweer gehad. “Tranen in mijn onderbroek” zei de trainer van VVK, getuige dat het wel lekker liep bij de wespen.

Na rust weer vol gas erop, dan moest het goed komen. En zo geschiedde! Een corner van Rutger werd door ‘dino’Rens met zijn neus in het doel gewerkt. Eindelijk de 0-1, maar door onoplettendheid lag de gelijkmaker er een minuut later ook weer in. Nita had inmiddels van grens gewisseld………ach ja. Pim V kon zijn allerliefste buurman ook weer geel geven, dus die jaarlijkse traditie hadden we ook weer gehad. Toch geloofde VVK erin dat het zou moeten kunnen deze middag. Een paar wissels werden gemaakt en al snel kwam de overwinning. De 1-2 kwam uit een onderschepping vanuit het middenveld, waarbij de bal via Versteegh en De Wit voor de voeten bij Sam belandde, die de bal bij de 1e paal intikte. En al snel de 1-3 van William na een heerlijke steekpass van Arnoud door het centrum van het kiwi-hart. De mooiste goal werd voor het laatst bewaard. Een foute pass van Nita werd op het middenveld opgevangen door Versteegh, die liep richting de 16 van Nita en gaf de bal strak voor in de hoop daar William te zien opduiken. William was waarschijnlijk nog koehandelen, maar daar kwam opeens de zoon van de voorzitter aan, Cornelis Griffioen. Het was bekend dat als hij vandaag tegen Kockengen zou scoren, dat hij zijn kicksen zou opbergen. Nou scoren deed hij zeker, alleen snoeihard in zijn eigen doel. 1-4 wedstrijd over en uit. De uitslag had nog groter kunnen zijn, maar de scheidsrechter vond het zo blijkbaar al erg genoeg.

Een heerlijke en zeer terechte overwinning van de mannen van Hilhorst en Fokker. Wanneer as zaterdag gewonnen word van RAP, is de na-competitie een feit. De wedstrijd begint om 12 uur op Sportpark Niek Hilhorst. Daarna speelt het 1e nog en er is een DJ geregeld voor de gezelligheid. Graag tot zaterdag