V.V. Kockengen neemt afscheid van hoofdtrainer Patrick Hilhorst

V.V. Kockengen neemt afscheid van hoofdtrainer Patrick Hilhorst

Beste Kockenezen,

Na 5 mooie seizoenen heb ik zaterdag afscheid genomen als hoofdtrainer van vv Kockengen. Het waren 5 heel bijzondere jaren bij mijn eigen club. De club waar ik vanaf mijn geboorte lid van ben en waar het complex vernoemd is naar mijn opa. Het was een eer om 5 seizoenen trainer te mogen zijn in het bijzijn van mijn gezin, familie, vrienden en kennissen.

We hebben ons na een moeilijke start voor het 5e seizoen gehandhaafd en ook een aantal mooie ereplaatsen behaald. Helaas is het net niet gelukt om een keer een periode te pakken. We hebben met elkaar moeilijke fases gekend, maar de positieve momenten overheersen. Hieronder mijn top-3:

3. In mijn periode als trainer ben ik zelf vader geworden van 2 zoons. Ook heb ik André, Ronnie, Michel, Wilbert en Anthony vader zien worden. Daarnaast zal Henry dit binnenkort overkomen. Het moment van delen met de groep, de geboorte en daarnaast het op zien groeien van de kleintjes is voor mij heel bijzonder. Voetbal bij Kockengen is meer dan alleen het spelletje.

2. Na mijn 1e seizoen vertrokken 4 basisspelers en scheurde Stefan Berger zijn kruisband. We hadden het heel moeilijk dat seizoen. Waren kwalitatief de minste, maar als collectief wisten we toch de nacompetitie te halen. In en tegen Bunnik’73 resulteerde dit toch in handhaving. Het aantal aanwezige supporters en de vreugde na afloop op het veld was onvergetelijk.

1. In mijn 1e seizoen speelden we in de eerste ronde van de knock-out fase tegen het grote IJsselmeervogels van Gert Kruys. Het werd een topdag. Het was mooi weer, het stond bomvol langs de lijn, RTV Utrecht was aanwezig, we kwamen voor, terug tot 3-3 en pas in de laatste fase besliste zij het duel. Een dag om nooit te vergeten.

Ik ben er trots op dat op een enkele wedstrijd na, het team altijd van de eerste tot de laatste minuut gestreden heeft. Dat i.c.m. mijn tactische bagage en ons scorend vermogen heeft van ons voor vele tegenstanders een lastig te kloppen ploegje gemaakt.

Ik wil het Bestuur, alle vrijwilligers en supporters bedanken en in het bijzonder: Nico Pisa, Koos Blom, Juran Hilhorst, Bert Fokker, René Brandhorst, Sjaak Vermeulen, Marcel van Schaik, Marcel Korver, Raymond Lantinga, Theo Roling, Thijs Beckers, Roy van Liemt, Raymond Bernardus, Gert Hofstetter en natuurlijk alle spelers waarmee ik gewerkt heb.

Ik heb zaterdag afscheid genomen als hoofdtrainer, maar een afscheid wil ik het eigenlijk niet noemen. Kockengen is mijn club en dat zal het altijd blijven. Als mijn zoontjes Luca en Savi dezelfde interesse hebben als hun vader zal het niet lang duren voordat ik op zaterdagmorgen bij de Kabouters te vinden ben.

Ik ga een mooie nieuwe uitdaging bij IJFC aan, maar ik ga jullie ook missen. Ik wil Peter en de groep veel succes wensen komend seizoen. We blijven elkaar volgen. Vanaf nu ben ik weer Kockengen supporter!

Bij het geel en zwart,

Ja daar ligt mijn hart.

Een boerenclub dat zijn wij,

Met strijd, allure,

Daar staan wij om bekend,

Het gras om op te vreten,

Zo ook ons opponent.

Ja VV Kockengen,

Is het cluppie naar mijn hart,

Ja VV Kockengen,

Mijn vrienden, mijn helden van geel-zwart.

Bedankt voor de onvergetelijke periode en tot ziens!

Patrick Hilhorst