V.V. Kockengen 2 – AFC 7

V.V. Kockengen 2 – AFC 7

Met de droom van de platte kar die stiekem al een beetje uit het oog verloren was, moest er nog steeds gevoetbald worden en ging het ook nog ergens om. Dus maakte de mannen van het 2e zich op voor een goede pot voetbal.

Bij de aftrap was het zoals altijd nog even zoeken, kijken wat de tegenstander ging doen en daarop aanpassen. Maar het liep niet zoals gepland. Nadat Kockengen in een aanval zat werd voorin de bal verspeeld en binnnen twee keer knipperen lag de bal aan de andere kant van het veld in het netje, 0-1. De verdeding stond te slapen en dat terwijl de mannen meestal nog klaar wakker zijn na 12 uur… Maar goed, hopelijk was dit dan genoeg om ze wakker te maken zullen we maar zeggen.

Niet veel later bleek dat toch niet helemaal het geval te zijn. Al moet ik zeggen dat onze bril hier ook niet vrijuit ging. Nu heeft bril natuurlijk al een bril, maar ik denk dat hij wel een vlot montuurtje kan gebruiken want hij was te laat bij de bal, misschien kunnen ze groepskorting krijgen want ook Rutger wist de bal niet goed te raken en zo viel de bal voor de voeten van de aanvaller, 0-2.

Na de 0-2 leken de mannen van het 2e echt wakker te worden, zo werd er goed gecombineerd en werd de verdediging van Afc onder druk gezet. Vanuit deze druk volgde de aansluitingstreffer een voorzet van onze middenvelder Andrés van Golen (zo noemt hij zichzelf) op de man die al een tijd niet bij de kapper is geweest en hierdoor de bal makkelijker op z’n kruin kon laten vallen (Ramon Verkleij) 1-2.

De jacht op de gelijkmaker was geopend de druk op de Afc verdediging nam alleen maar toe en Andrés van golen (stokbrood, oorie) wist met een pegel van afstand de keeper te verassen 2-2.

Net voor rust viel Geert Zilver (De dunne broer van Maarten) helaas geblesseerd uit.
De 2e helft had Kockengen nog steeds het betere van het spel maar wisten ze het net maar niet te vinden. Aan de andere kant hadden ze meer succes een lange bal van Afc viel achter de verdedigers en werd knap over de keeper heen gewipt. 2-3

0 punten voor Kockengen en de kans op het kampioenschap definitief verkeken, volgende week wacht er desondanks een beladen wedstrijd. De derby tegen Nita 2 om 12:00 bij Nita. Tot dan.