Negatieve ‘drie op een rij’ voor Kockengen 1

Negatieve ‘drie op een rij’ voor Kockengen 1

Het eerste elftal van Kockengen heeft ook afgelopen zaterdag een nederlaag geleden. Op bezoek bij het eveneens laag geklasseerde Focus ’07 werd uiteindelijk met 3-1 verloren.

Kockengen begon met goede moed en de harde wind in de rug aan het eerste bedrijf. Gek genoeg was het echter Focus dat Kockengen terugdrong. Al binnen de tien minuten resulteerde dit in een doelpunt. De openingstreffer was exemplarisch voor het seizoen tot nu toe. De bal werd verkeerd voorgegeven, maar waaide over de verkeerd gepositioneerde doelman van Zutphen heen het doel in, 1-0. Kockengen probeerde de rug te rechten maar dit lukte maar sporadisch en uit een prima counter viel al binnen het half uur de 2-0. Aan de andere kant van het veld raakte Stefan Berger met een strakke inzet de paal. Gelukkig voor Kockengen werd de 3-0 van Focus afgekeurd wegens buitenspel en zo dacht men in de rust dat er wellicht nog wel wat te halen viel. Dit bleek ook zo te zijn toen Hilhorst vlak na rust Branderhorst wegstuurde en de spits koeltjes afdrukte, 2-1. Toen alle geel-zwarte fans er eens goed voor gingen zitten viel al weer gauw de 3-1 en was het voor Kockengen uiteindelijk toch weer vechten tegen de bierkaai. Er kwamen nog wel een aantal grote kansen (o.a. voor Branderhorst en Poll), maar gescoord werd er aan beide kanten niet meer.

Al met al inmiddels de derde nederlaag op rij voor Kockengen en de vraag is of het elftal zich de komende weken opricht, of zich echt zal moeten gaan focussen op vechten tegen degradatie. De volgende kans op het eerste punt (het liefst uiteraard drie) is aankomende zaterdag. Het eerste elftal van V.V. Benschop komt dan op bezoek in Kockengen. Na afloop is het jaarlijkse oktoberfest, dus trekt u allen de lederhose uit de kast en kom het elftal vanaf 14:30 alvast richting de overwinning schreeuwen!