Koploper Benschop maatje te groot voor Kockengen

waterwijk

Koploper Benschop maatje te groot voor Kockengen

Afgelopen zaterdag heeft het eerste elftal van Kockengen een kleine, maar terechte, nederlaag geleden. Op bezoek bij lijstaanvoerder Benschop werd uiteindelijk met 2-0 verloren.

Kockengen parkeerde vanaf minuut 1 de bus, of wat in het verslag van Benschop een dubbeldekker werd genoemd. Desalniettemin werd Benschop al snel een aantal keren gevaarlijk, met als grootste kans een bal op de paal. Na de lastige openingsfase wist Kockengen de wedstrijd lam te leggen en de wedstrijd kabbelde zonder grote kansen verder richting de 0-0 ruststand.

In de rust werd afgesproken om te proberen het punt over de streep te trekken. Aanvankelijk lukte het de ploeg van Patrick Hilhorst aardig om Benschop van de goal te houden en in het eerste kwartier na rust deed Kockengen met vechtvoetbal zelfs redelijk mee in de wedstrijd, zonder overigens zelf echt gevaarlijk te worden. Rond de zestigste minuut viel voor de thuisploeg dan toch de bevrijdende openingstreffer toen de sterk spelende spits een prima aanval met het hoofd afrondde, 1-0. Kockengen wist dat het minimaal één goal zou moeten maken en kreeg daar in de 75e minuut ook een gigantische kans op (en wat later bleek de enige kans). Een vrije bal van Branderhorst kwam bij de volledig vrijstaande Hilhorst, maar de aanvoerder van Kockengen schoot van dichtbij huizenhoog over. Benschop kwam verder niet meer in de problemen en in de slotfase leverde een snelle counter zelfs nog de genadeslag op, 2-0.

Al met al liet Kockengen vandaag weer zien over een hecht collectief te beschikken en het de trotse koploper het voetbal onmogelijk te kunnen maken. Volgende week zal eenzelfde strijdplan nodig zijn als de enige overgebleven uitdager van Benschop voor het kampioenschap, Focus ’07, op bezoek komt in Kockengen.