Kockengen wint wéér ruim van DOSC

Kockengen wint wéér ruim van DOSC

Nadat Kockengen eerder dit seizoen op bezoek bij DOSC al met 0-4 wist te winnen, was de ploeg van Patrick Hilhorst dit weekend wederom veel te sterk voor de ploeg uit Den Dolder. Hadden de gasten in de thuiswedstrijd nog het excuus van een hoop afwezigen, op volle oorlogssterkte werden ze nu wederom op een ruime nederlaag getrakteerd, 3-0.

In het eerste bedrijf kreeg het toegestroomde publiek een gelijk opgaande wedstrijd te zien. Beide ploegen hadden hun mogelijkheden, maar tot aan de thee werd er niet gescoord. De 0-0 kon een terechte ruststand genoemd worden.

In het tweede bedrijf nam Kockengen het heft in handen en De Hoop kon op aangeven van Hilhorst de 1-0 op het bord zetten. DOSC probeerde het daarna nog wel, maar met een schitterende omhaal verdubbelde aanvoerder Hilhorst even later de score. Toen een kwartier voor tijd Zeldenrijk een mooie actie verzilverde was de wedstrijd helemaal gespeeld. DOSC-topscorer Robby van Klooster raakte nog wel de lat en voor Kockengen hadden Zeldenrijk en Hilhorst de 4-0 op hun schoen, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

Een mooie middag voor Kockengen, dat alle concurrenten voor degradatie zag verliezen. Officieel is Kockengen nog niet helemaal veilig, maar de overwinning tegen DOSC betekende wel een reuzenstap in de goede richting. Voor de echte optimist is de 3e periode zelfs nog een optie, hiervoor zal dan volgende week wel moeten worden afgerekend, op bezoek in Hei- en Boeicop, met HSSC ’61