Kockengen wint doelpuntrijk duel van OSM ’75

Kockengen wint doelpuntrijk duel van OSM ’75

In het pinksterweekend heeft Kockengen een goede overwinning neergezet. Op bezoek bij het, op basis van de ranglijst, gelijkwaardig geachte OSM werd een open duel uiteindelijk met 3-5 over de streep getrokken.

Voor rust was Kockengen de bovenliggende partij en de gasten kwamen dan ook op voorsprong toen een mooie aanval via Zeldenrijk bij Branderhorst kwam, 0-1. Aan de andere kant van het veld scoorde OSM op bijna identieke wijze. De thuisploeg brak over de rechterflank door en alleen werd de goede voorzet ditmaal met het hoofd binnen geknikt, 1-1. In het vervolg van het eerste bedrijf drukte Kockengen door. Eerst vond Hilhorst de mee opgekomen Ronald Berger (1-2) en even later stuurde hij Zeldenrijk de diepte in, waarna de spits van Kockengen de marge naar 2 bracht. Op slag van rust schoot Zeldenrijk na goed druk zetten ook nog de 1-4 tegen de touwen, waarna de spelers de kleedkamers opzochten.

Na rust speelde de thuisploeg va-banque en dit resulteerde al rap in twee tegentreffers voor Kockengen. Met nog meer dan een half uur te gaan lag het spel aan beide kanten eigenlijk volledig open en het was dan ook wachten op meer goals. Uiteindelijk viel er nog slechts één, in blessuretijd schoot Zeldenrijk, op aangeven van Stefan Berger, snoeihard de 3-5 binnen.

Al met al een leuke middag en veel doelpunten voor de toeschouwers. Volgende week speelt Kockengen wederom een wedstrijd om des keizers baard als Voorwaarts op bezoek komt. De ploeg uit Utrecht mag over een aantal weken beginnen aan de nacompetitie. Helaas voor de Domstedelingen is dit wel om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Kockengen is gelukkig al veilig, maar toch zal de thuisploeg in de laatste wedstrijd voor trainer Patrick Hilhorst er alles aan gelegen zijn nog één keer alles te geven voor de drie punten.