Kockengen neemt punt mee bij Desto

Kockengen neemt punt mee bij Desto

Afgelopen zaterdag heeft het eerste voetbalelftal van Kockengen gelijkgespeeld tegen Desto. In een heerlijk voorjaarszonnetje was het voor de toeschouwers goed toeven. Helaas werd het publiek voetbaltechnisch niet getrakteerd op veel spektakel en de wedstrijd eindigde zoals hij begon, 0-0.

In de warming-up werd al duidelijk dat goed voetbal waarschijnlijk niet mogelijk zou zijn. Het veld van Desto is namelijk van zo een slechte kwaliteit dat combinatievoetbal te veel gevraagd is voor de spelers. Dit bleek ook in de eerste helft, waar beide ploegen eigenlijk amper op goede aanvallen waren te betrappen. Logischerwijs werd de kleedkamer dan ook opgezocht met de brilstand op het bord.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, waarbij uiteindelijk wel een aantal wat grotere kansen vielen te noteren. Aan Kockengen-zijde had Zeldenrijk bijvoorbeeld kunnen scoren, na een lange bal van keeper Michiel van Zutphen, maar hij stuitte op de doelman van Desto. Aan de andere kant van het veld moest van Zutphen ook zijn eigenlijk taak een aantal keren uitvoeren om doelpunten te voorkomen en hij deed dat naar behoren. Omdat beide elftallen niet in staat bleken een doelpunt te forceren eindigde de wedstrijd zonder goals en een punt was eigenlijk ook het maximale dat beide ploegen verdienden.

Voor Kockengen weer een prima verlopen wedstrijd, waarbij een punt werd behaald tegen een ploeg die nog volop in de strijd is voor promotie. Hiermee liet Kockengen andermaal zien dat het eigenlijk een aantal plekken te laag staat op de ranglijst. Gezien de uitslagen op de andere velden (en het resterende programma van alle ploegen) lijkt het er inmiddels op dat Kockengen nog 3 punten nodig heeft om zichzelf te handhaven in de 3e klasse. Komende zaterdag is daarvoor de eerste kans, als Kockengen het in eigen huis opneemt tegen de huidige nummer zes van de ranglijst, DOSC. De uitwedstrijd geeft hoop (0-4 overwinning) en daarnaast is Kockengen op het eigen sportpark Niek Hilhorst al sinds 2 december ongeslagen.