Kockengen 1 wint in spectaculair duel van OSM ’75

Kockengen 1 wint in spectaculair duel van OSM ’75

Het eerste elftal van Kockengen heeft afgelopen zaterdag eindelijk weer eens weten te winnen. Een open en leuke wedstrijd eindigde in een 4-3 overwinning voor de geel-zwarten.

Trainer Hilhorst had weer eens een plekje in de basis ingeruimd voor Wouter Berk en Jelle Rodenburg (18 jaar) én noodgedwongen gekozen voor een andere tactiek dan de laatste periode. Kockengen begon onwennig aan het duel en had na 50 seconden al op achterstand kunnen komen toen een vloeiende aanval uiteindelijk door Gerco Romijn van de doellijn werd weggewerkt. Naarmate het spel vorderde kwam Kockengen steeds beter in het spel en na een minuut of twintig kreeg de thuisploeg OSM in de tang. Zeldenrijk en Branderhorst wisten echter beiden hun eerste levensgrote kans van de middag jammerlijk te missen. Beide spitsen herstelde zich buitengewoon knap en scoorden later in de eerste helft alsnog een prima goal. Zo stond er na 45 minuten 2-0 als ruststand op het bord.

Na rust werd er een storm van OSM verwacht, maar aanvankelijk was het nog steeds Kockengen dat de dienst uitmaakte. Via Zeldenrijk (uit een schier onmogelijke hoek) werd het zelfs 3-0 en er leek dus voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht. Niets bleek echter minder waar. Een minuut later stond het 3-1 en nog voor minuut 70 op het scorebord verscheen stond het zelfs gelijk na een goed benutte penalty en een fantastische goal vanaf een meter of 25. Kockengen leek rijp voor de slacht, maar nu was het de thuisploeg die de rug rechtte. De ingevallen Lars Meijer (20 jaar) ging een kwartier voor tijd aan de wandel en bekroonde zijn prima invalbeurt met wat uiteindelijk de winnende treffer bleek. Even later mocht ook Rutger Fokker (20 jaar) nog zijn competitiedebuut maken. Zo eindigde deze koude decembermiddag voor Kockengen met een schitterende 4-3 overwinning én een aantal jongelingen die op de deur kloppen. Na een moeilijke eerste seizoenshelft zijn het wellicht deze jonge jongens die net dat beetje extra vermogen kunnen leveren om de tweede seizoenshelft tot een succes te maken.

Kockengen gaat nu de winterstop in en zal de lijn van de laatste 5 wedstrijden (slechts 1 nederlaag) na de winterstop moeten doortrekken om zichzelf veilig te spelen. De eerste wedstrijd na de winterstop zal een pittige uitwedstrijd zijn. Op bezoek bij DOSC (plek 5 op de ranglijst) gaan de geel-zwarten dan op zoek naar de eerste 3 punten van 2018.