Kockengen 1 wint eerste wedstrijd van 2018

Kockengen 1 wint eerste wedstrijd van 2018

Kockengen is dit seizoen erg goed uit de winterstop gekomen. Op bezoek in Den Dolder, waar DOSC de gastheer was, werd uiteindelijk ruim en verdiend gewonnen; 0-4.

Op een veld dat qua aanblik niet onderdeed voor het erbarmelijke veld bij Utrecht – Ajax, was vooraf al duidelijk dat van combinatievoetbal weinig sprake zou zijn. Het was Kockengen dat het beste uit de startblokken kwam en de eerste de beste kans viel dan ook meteen binnen. Ronald Berger kopte na 3 minuten spelen een verre ingooi door en Hilhorst verlengde de bal met een volley tot doelpunt, 0-1. Daarna ontspon zich een redelijk rommelig gevecht waarbij Kockengen het gevaarlijkst was. Branderhorst kreeg een niet te missen kans na goed breed leggen van Zeldenrijk, maar de bal stuitte zoals eigenlijk constant gebeurde zo vreemd op dat de spits de bal toch niet over de doellijn kreeg. Toch viel uiteindelijk de 0-2 toen Hilhorst een afgeslagen voorzet langs de keeper schoot (al dan niet met nog een klein beetje hulp van de teen van Branderhorst). De thuisploeg was daarna nog 1x heel dicht bij de aansluitingstreffer toen de afgetrainde spits de bal mooi op de lat kopte. Daarna mocht Kockengen al snel met een mooie tussenstand aan de thee.

In het tweede bedrijf ontstond er nog wat meer ruimte tussen de linies en het middenveld van Kockengen voelde zich als een vis in het water. Met name Ronald Berger en Jesse Melse konden constant heen en weer pendelen tussen aanval en verdediging en het was dan ook niet verwonderlijk dat laatstgenoemde de beslissing in de wedstrijd forceerde door zowel de 0-3 als 0-4 te maken. Eerst ontfutselde hij zelf de laatste man de bal en schoot prima binnen. Even later was het Zeldenrijk die de achterhoede zijn hielen liet zien en prima breed legde op de mee opgekomen Melse. Met nog 20 minuten te spelen nam Kockengen wat gas terug. Desondanks had Melse nog een aantal keer de kans om zijn hattrick te vervolmaken, maar helaas voor de Kockenees stond zijn vizier niet meer op scherp.

Al met al een schitterende overwinning voor Kockengen, dat een plekje steeg op de ranglijst en de weg naar boven lijkt te hebben ingeslagen. Volgende week komt V.V. Maarssen op bezoek bij de geel-zwarten. Eerder dit seizoen verloor Kockengen verdiend van de streekgenoot (2-0). Maar gezien de huidige vorm van beide ploegen (Maarssen verloor al 3x op rij en is afgezakt naar plek 8) liggen er voor Kockengen zeker kansen.