Kockengen 1 trein dendert voort

Kockengen 1 trein dendert voort

Na overwinningen op OSM (4-3) en DOSC (0-4) heeft Kockengen afgelopen zaterdag de derde overwinning op rij weten te boeken. Thuis op het eigen Sportpark Niek Hilhorst werd V.V. Maarssen met een ruime nederlaag naar huis gestuurd, 5-1.

De openingsfase van de eerste helft begon voor Kockengen niet geweldig. De thuisploeg kreeg moeilijk vat op de ballen achter de laatste linie. De eerste echt grote kans was dan ook voor de gasten, maar het lepe stiftballetje van de centrumspits stuiterde voor Kockengen gelukkig net naast het doel van Michiel van Zutphen. Na een lastige eerste tien minuten kroop Kockengen uit haar schulp. Uiteindelijk was het Hilhorst die de ban brak. Op aangeven van Zeldenrijk schoot de aanvoerder van de thuisploeg de bal, van net buiten de zestien, hard in de kruising, 1-0. Niet al te veel later kwamen de geel-zwarten op 2-0. Hilhorst zag de mee opgestoomde Erik van Uden vrij staan en met een mooi steekballetje vond hij de centrale verdediger. Van Uden bedacht zich geen moment en ramde de bal van een meter of zestien hard langs de verbouwereerde Maarssense goalie. Toen iedereen aan Kockengen-zijde er eens goed voor ging zitten, brak er een nogal rommelige fase aan in de wedstrijd. Eerst scoorde Maarssen de 1-2, maar even later stonden de gasten met 10 man, nadat de scheidsrechter een slaande beweging had geconstateerd bij de aanvallende middenvelder van Maarssen. Gek genoeg was het Kockengen dat het meest van slag leek en de thuisploeg mocht dan ook blij zijn dat het zonder verdere kleerscheuren de rust haalde met een voorsprong.

In de tweede helft ontspon zich een rommelig gevecht. Maarssen probeerde met tien man de gelijkmaker te forceren en omdat het veel ruimte weg gaf kon Kockengen naar hartenlust counteren. Branderhorst zag als eerste een mooie lob net over het doel zijlen. Aan de overkant van het veld had Maarssen recht van spreken toen zij een penalty claimden, na een overtreding van Brian Poll. De scheidsrechter gaf de penalty niet en Kockengen trok daarna de wedstrijd naar zich toe. Zeldenrijk kopte, op aangeven van Steven van der Rijst, de 3-1 binnen en het verzet van Maarssen was definitief gebroken. De thuisploeg kon uiteindelijk nog uitlopen naar een ruime overwinning. Hilhorst vond met een lobje de net ingevallen Molleman en de zwarte parel van Kockengen volleerde de bal schitterend in de lange hoek, 4-1. Het slotakkoord was voor Erik de Hoop. Nadat zijn maatje in het hart van de defensie al eerder die middag had geschoord, was het nu de Hoop die mee opstoomde. Wederom was Hilhorst de aangever en ook de Hoop schoot prima binnen, 5-1.

Met 9 punten, en 13 gescoorde doelpunten, in de laatste 3 wedstrijden is Kockengen inmiddels opgeklommen naar plaats 4 in de tweede periode. In de komende wedstrijden zal Kockengen moeten laten zien of het ook echt een gooi kan gaan doen naar een periodetitel. Beide kampioenskandidaten, Benschop en Focus, zullen namelijk de volgende tegenstanders zijn van Kockengen. Geen makkelijke opgave, maar het punt in de thuiswedstrijd tegen Benschop én de recente resultaten van Kockengen geven de Kockenese burger moed voor komend weekeinde, als Benschop de gastheer zal zijn.