Kockengen 1 in slotfase naast Lopik

waterwijk

Kockengen 1 in slotfase naast Lopik

Kockengen heeft afgelopen zaterdag een punt overgehouden aan het uitduel met subtopper Lopik. Kockengen kwam net als vorige week terug uit een op het oog kansloze positie, 3-3.

In het eerste bedrijf was het Kockengen dat bewust de bus parkeerde en Lopik de bal gunde. De eerste kans was wel voor de thuisploeg toen na een minuut of zeven één van de voorwaartsen de bal voor het inschieten had, maar van dichtbij de lat raakte. De eerste echte kans aan de andere kant was wel meteen raak. Romijn gaf een goede lange bal en door een inschattingsfout van de aanvoerder van Lopik kwam Hilhorst alleen voor de keeper te staan. De aanvoerder van Kockengen faalde niet en zo stond er na een kwartier spelen een verassende 0-1 op het bord. Lopik probeerde in het vervolg van de eerste helft van alles, maar telkens mislukte de aanvallen net, of stond keeper Zschwammer goed in de weg. Kockengen was eigenlijk nog het gevaarlijkst en nadat eerst Lars Meijer een dot van een kans op de Lopikker goalie schoot was het vlak voor rust Ronald Berger die de marge toch naar twee verdubbelde. De Hoop speelde Hilhorst strak in en de aanvallende middenvelder vond met een leep overstapje de mee opgekomen Berger, die zorgde voor de 0-2 ruststand.

Uiteraard wilde Kockengen er alles aan doen om in de tweede helft zo lang mogelijk de ruime voorsprong vast te houden. Toch lag de 1-2 al binnen twee minuten in het spreekwoordelijk mandje na een fraaie goal van de Lopik spits. Toen tien minuten later ook de 2-2 viel, na een fout in de Kockengen defensie, leek het nog een heel karwei te worden om punten mee naar kockengen mee te nemen. Toch had Kockengen, via Zeldenrijk, de voorsprong moeten nemen, maar helaas kon Zeldenrijk in een 1 op 1 situatie niet hard genoeg afdrukken. Uiteindelijk viel de 3-2 een kwartier voor tijd toen een mee opgekomen centrale verdediger de bal uit een corner snoeihard langs Zschwammer kopte. De wedstrijd leek gespeeld, maar dat denken tegenstanders tegen Kockengen wel vaker. En ook nu bleek Kockengen over een geslepen ploeg te beschikken. in de 89e minuut smeet Romijn de bal nog één keer de zestien meter in en de bal werd verlengd door de boomlange, ingevallen, Rens van Golen. Als een duveltje uit een doosje dook achter van Golen wederom Hilhorst op en van dichtbij liep hij de verdiende 3-3 binnen.

Volgende week wacht op voorhand weer een lastige middag voor Kockengen. Op bezoek bij subtopper Desto, de huidige nummer 3 van de ranglijst, zal de ploeg van trainer Patrick Hilhorst wederom alle zeilen bij moeten zetten om minimaal een punt mee naar huis te nemen.