Kockengen 1 pakt punt tegen Focus ’07

Kockengen 1 pakt punt tegen Focus ’07

In een leuke wedstrijd heeft Kockengen afgelopen zaterdag een gelijkspel uit het vuur gesleept. Na een 1-1 ruststand stond er uiteindelijk 2-2 op de teller.

In het eerste bedrijf gunde Kockengen de bal aan de gasten uit Culemborg. De formatie die een knappe tweede plaats op de ranglijst bezet was al snel gevaarlijk met een bal op de lat maar wist het overwicht niet in de score uit te drukken. Aan de andere kant van het veld kon Kockengen dit weekend rekenen op behoorlijk gevaarlijke counters en dus was er voor beide doelen behoorlijk wat dreiging te noteren. Uiteindelijk was het Kockengen dat de score opende. Branderhorst lobde de bal mooi over de verbouwereerde Focus-goalie, 1-0. Vlak voor rust trok Focus de stand gelijk toen de scheidsrechter een terechte penalty gaf, na hands van Erik van Uden.

In het tweede bedrijf waren er aan beide kanten grote kansen te noteren. Eén van de Culemborgers schoot van dichtbij in de handen van de Kockenese goalie en aan de andere kant veld stuitte Hilhorst, op aangeven van Branderhorst, van dichtbij op de keeper van de gasten. Focus trok de stand uiteindelijk naar 1-2 toen de goed spelende rechtshalf de bal geplaatst in de verre hoek weg legde. In een open slotfase kreeg Kockengen een aantal kansen en maakte de thuisploeg uiteindelijk alsnog de 2-2. Invaller Peter van Schaik, die normaal bekend staat om zijn verdedigende kwaliteiten, zag aanvoerder Hilhorst de diepte inlopen. Met een schitterende voorzet bereikte de rechtsback Hilhorst en de kopbal van de aanvallende middenvelder viel gelukkig voor Kockengen over de keeper binnen, 2-2. Beide ploegen wisten daarna niet meer te scoren en dus was het 2-2 gelijkspel uiteindelijk de terechte uitslag.

Nog een laatste opmerking richting de gasten uit Culemborg. Een kleedkamer achterlaten als een varkensstal is niet wat past bij een nette vereniging als Focus… Maar enfin, het zal de teleurstelling van het onverwachte puntverlies zijn geweest. Volgende week wacht voor Kockengen een cruciale wedstrijd. De geel-zwarte formatie gaat dan op bezoek bij nummer laatst Voorwaarts.