Kockengen 1 morele winnaar na gevecht met FC Driebergen 1

Kockengen 1 morele winnaar na gevecht met FC Driebergen 1

Afgelopen zaterdag heeft het eerste elftal van Kockengen met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Driebergen. Tegen nummer laatst Driebergen kwam Kockengen, na een 0-1 ruststand, zelfs met 0-2 achter. Toch wist de ploeg van trainer Patrick Hilhorst een nederlaag nog af te wenden door in het laatste half uur 2 keer te scoren.

De eerste helft leverde voor beide ploegen weinig kansen op. Driebergen had 70% balbezit en was de sterkere ploeg, maar echt gevaarlijk werden beide elftallen nauwelijks. Iedereen werd na 10 minuten spelen wel opgeschrikt door een nare botsing bij een kopduel tussen Steven van der Rijst en de aanvallende middenvelder van Driebergen. De speler van Driebergen moest voor hechtingen naar het ziekenhuis en van der Rijst was zo duizelig dat hij een aantal minuten nadat het spel was hervat ook het veld moest ruimen. Uiteindelijk viel er vlak voor rust nog wel een doelpunt. Kockengen schatte een diepe bal verkeerd in en de ingevallen buitenspeler van Driebergen mocht de bal in een leeg doel schuiven. De 0-2 bleef Kockengen voor rust zelfs nog bespaard toen een andere aanvaller vlak na de 0-1 de bal op de onderkant van de lat schoot.

Alle goede bedoelingen ten spijt kwam Kockengen ook in het tweede bedrijf aanvankelijk slecht voor de dag. De invaller aan Driebergse zijde mocht al snel de 0-2 binnen prikken en zo zijn tweede van de middag maken. Eigenlijk gaf niemand op dat moment nog een stuiver voor de thuisploeg. Tot de 1-2 van Zeldenrijk, op aangeven van Molleman, een totale ommekeer van de wedstrijd teweeg bracht. Ineens was Kockengen overal de baas en creëerde de thuisploeg de ene na de andere grote kans. Uiteindelijk kon Branderhorst in de rebound de 2-2 binnenschieten, toen een schot van Hilhorst eerst nog gekeerd werd door de fantastisch keepende Drieberger goalie. In het laatste kwartier had Kockengen de trekker nog minimaal 2 keer moeten overhalen. Helaas faalden zowel Ronald Berger als aanvoerder Hilhorst echter voor min of meer een leeg doel. Daarnaast werden nog een aantal kleinere mogelijkheden gemist door de geel-zwarte voorhoede en zo bleef het uiteindelijk bij 2-2. Over de hele wedstrijd genomen hadden beide ploegen het gevoel dat ze hadden moeten winnen, maar eerlijkheidshalve was dit wel een terecht uitslag omdat beide teams grote delen van de wedstrijd domineerden. Kockengen bleef wel als morele winnaar over. De andere uitslagen in 3D waren positief en Kockengen toonde weer eens aan over veel veerkracht te beschikken door uit geslagen positie terug te komen.

Volgend weekend wacht een zware kluif voor Kockengen. Op bezoek bij nummer 3 van de ranglijst, SV Lopik, zal de geel-zwarte vechtmachine op volle toeren moeten draaien om minimaal een punt mee naar huis te nemen. De thuiswedstrijd van eerder dit seizoen geeft wat dat betreft wel hoop. Het werd toen 0-0.