Gretig Kockengen 2 blijft steken op 1 punt tegen Amsterdamse koploper

Gretig Kockengen 2 blijft steken op 1 punt tegen Amsterdamse koploper

Rond de klok van 13:00 uur stonden 16 mannen gebrand om goed uit de winterstop te komen. Er zal begonnen worden met een lastige opgave. In Amstelveen stond de koploper RAP onze jongens op te wachten. De wetenschap dat bij winst de koppositie overgenomen zou worden bracht gelukkig meer gretigheid dan angst naar boven bij de jonge honden van het 2e elftal (en Henry).

Vol goede moed reisde de mannen af naar het sportpark waar het zich als veevervoer in kleedkamer 13 propte. Ondanks de moeizame kleedkamer had coach Bert T. alles op orde en was de tactiek en alles wat daarbij kwam kijken duidelijk. Hoe krap de kleedkamer was zo ruim was de warming-up. Dit omdat de scheidsrechter (die verrassend veel op Samuel L. Jackson leek) meer dan een kwartier te laat was. Toen iedereen eindelijk dacht te gaan beginnen maakte de beste man zich nog even druk dat de rugnummers niet waren ingevuld op het formulier.

Uiteindelijk kon er een half uur te laat toch worden afgetrapt en mochten beide teams laten zien wie er met de punten vandoor mocht gaan. In de beginfase speelde beide teams vanuit de organisatie en probeerde het met vlotte counters de tegenstander te verschalken. RAP wist een paar keer de bal te onderscheppen tijdens de opbouw van Kockengen, maar wist daar gelukkig geen goal mee af te dwingen. Anderzijds wist Kockengen bij elke standaardsituatie gevaarlijk te worden. Zo kopte Komkommer de eerste corner op de lat. Bij de volgende corner zag hij zijn inzet geblokkeerd worden waarna ook Stokbrood de bal niet in de rebound wist te verzilveren. Opnieuw een corner later zag diezelfde Stokbrood nu zijn inzet wel langs de keeper gaan, echter was daar nog een RAP verdediger op de doellijn. Enkele minuten later wist Kockengen toch de ban te breken. Na een aanval over veel schijven werd Koehandelaar William de Wit weggestuurd en in 2 pogingen wist hij Knotje Meijer te bedienen, 0-1! Waar Kockengen voetballend iets beter was had Rap de overhand in overtredingen (laten we het maar onkunde noemen. Het was wachten tot het zelfs L. Jackson te grof werd en een gele kaart ging uitdelen. Tot verbazing van menig supporter en speler was het echter Kockengen die voor de eerste overtreding direct geel gepresenteerd kreeg. Op het moment dat iedereen al met zijn hoofd bij de thee zat, kwam er nog een afgemeten voorzet bij de 2e paal van het kockenese doel. Waar de speler vandaan kwam weet niemand maar vogelvrij kon hij de bal tegen de touwen koppen. 1-1.

Na de rust en velen wissels wisten beide teams geen grote kansen af te dwingen. Kockengen probeerde via de ingevallen linksachter Koekie van der Veen de aanval te zoeken, waar RAP af en toe eens tevergeefs uithaalde vanaf de tweede lijn. Een van de weinige lichtpuntjes in het tweede bedrijf was de terugkeer van Samba Sam Jongeneel en de dikkere broer van Geert, Maarten Zilver. Eindstand 1-1!

Bert kon na de wedstrijd 2 belangrijke conclusies trekken.
1. Niet verloren dus we blijven op kampioenskoers
2. Hard gestreden dus het bier mag geopend worden

De ploeg had 1 gegronde conclusie
1. Coach Bert T. zorgt voor alle randzaken. Zelf voor knappe support(st)ers langs de lijn!
Volgende week hopen de mannen wel de drie punten te verzilveren in de uitwedstrijd tegen De Vecht.