Eerste thuisnederlaag V.V. Kockengen 2

Eerste thuisnederlaag V.V. Kockengen 2

Kockengen 2 wist na 90 minuten niet af te rekenen met het goed spelende Swift. Binnen enkele minuten spelen keek Kockengen al tegen een achterstand aan. Na een prima aanval kwam de bal via de kluts terecht bij een Swift speler die voor een leeg doel mocht inschieten, 0-1. Gedurende de eerste helft wist Kockengen zich iets beter op te stellen tegen de Amsterdammers. Swift moest hierdoor tweemaal aan de noodrem trekken, wat resulteerde in twee gele kaarten voor de defensie. Beide teams konden geen grote kansen meer af dwingen en zodoende bleef dezelfde achterstand tot de rust op het bord staan.

Kockengen zette de tegenstander na de thee goed onder druk en dit resulteerde ook in een doelpunt. Nadat de bal opnieuw onderschept werd op de helft van de tegenstander kon deze vervolgens door de stokken van de doelman het doel in worden gewerkt door Sam Jongeneel, 1-1. Lang kon Kockengen niet van de gelijke stand genieten. Via meerdere bewegelijke spelers kon een goed lopende aanval afgerond worden, 1-2.

Kort daarna was Kockengen wat ongelukkig. Een scrimmagedoelpunt van Ramon Verkleij werd afgekeurd en het gevaarlijk inkomen van de met geel op zak spelende Swift verdediger werd niet bestraft met een potentiële tweede gele prent. In de vervolg van de tweede helft werd het er niet beter op voor Kockengen. Nadat Henry Versteegh z’n eerste gele kaart kreeg voor het onderbreken van een gevaarlijke aanval, kreeg hij ook zijn tweede gele kaart (beide terecht) na het neerhalen van een Amsterdammer die zijn weg aan het opmaken was naar het Kockeneese goal. Swift liep vervolgens door twee goals van de snelle linksbuiten uit naar 1-4. Kockengen scoorde nog wel eenmaal fraai, de ingevallen Stefan Berger wist de bal vanaf een meter of 20 knap over de Swift goalie heen te liften.

Na 90 minuten was de 2-4 eindstand meer de terecht. Kockengen was niet goed genoeg, en Swift speelde naar behoren. Gelukkig voor Kockengen wist koploper Legmeervolgels niet te winnen bij Nita. Om mee te blijven doen voor de titel moet Kockengen aankomend weekend winnen op bezoek bij koploper Legmeervogels.