Doelpuntenfestijn bij afscheidswedstrijd Patrick Hilhorst

Doelpuntenfestijn bij afscheidswedstrijd Patrick Hilhorst

Afgelopen zaterdag stond voor het eerste elftal de thuiswedstrijd tegen Voorwaarts op het programma. Kockengen was al veilig en Voorwaarts kon de nacompetitie al niet meer ontlopen, waardoor er een wedstrijd om des keizers baard werd gespeeld. Wie dacht dat beide teams er met de pet naar zouden gooien die kwam echter bedrogen uit.

Beide elftallen speelden in de bloedhitte vol op de aanval en dit resulteerde in een doelpuntrijke uitzwaaiwedstrijd voor trainer Patrick Hilhorst, die na 5 jaar Kockengen in de derde klasse te hebben gehandhaafd zijn vleugels gaat uitslaan en neerstrijkt bij IJFC (2e klasser uit IJsselstein). Als verassing waren de pupillen van de week dit keer Patrick zijn neefje Stan en zijn eigen zoontje Luca. Nadat beide jeugdige VVK-ers hun één op één met de keeper hadden verzilverd kwam Kockengen via Brian Poll officieel op voorsprong na een goede voorzet van Ronald Berger. Kockengen leek door te kunnen drukken, maar een arbitrale dwaling leidde helaas de 1-1 in. Even later viel ook de 1-2 na een schitterende aanval en dit bleek ook de ruststand te zijn. Na rust ontspon zich een wonderbaarlijke wedstrijd. Tegen de verhoudingen in liep Voorwaarts uit tot een 2-5 voorsprong met nog maar een kwartiertje te spelen. Wellicht de grootste kwaliteit die Hilhorst in die jaren in de ploeg heeft gebracht is de mindset om nooit op te geven en altijd te blijven knokken, omdat elke goal belangrijk kan zijn aan het einde van de rit. Dit bleek maar weer eens, want Kockengen maakte via Zeldenrijk nog drie goals (de thuisploeg had er zelfs nog meer kunnen maken) en zo stond er aan het einde van de wedstrijd toch nog 5-5 op het bord. Zo kwam er een einde aan een toch wat wisselvallig seizoen waarin Kockengen af en toe liet zien met de bovenste ploegen mee te kunnen, getuige de gelijke spelen tegen de voltallige top-4 van de ranglijst. Maar de andere kant van de medaille was dat er tegen de 4 laagst geklasseerde ploegen in 8 duels slechts twee keer werd gewonnen, wat te weinig is om mee te kunnen doen voor de prijzen.

Volgend jaar aan de nieuwe trainer, Peter Neuvel, de uitdaging om de strijdlust vast te houden en het voetbal nog constanter te krijgen, zodat Kockengen wellicht een keer een gooi kan gaan doen naar bijvoorbeeld een periodetitel.