Blijdschap in Kockengen ondanks dikke nederlaag

Blijdschap in Kockengen ondanks dikke nederlaag

Kockengen heeft zich voor het 5e achtereenvolgende seizoen gehandhaafd in de 3e klasse, ondanks een dikke en terechte nederlaag tegen Everstein. Concurrent Voorwaarts ging zoals verwacht onderuit in Benschop wat resulteerde in blijdschap en opluchting in Kockengen.

In de aanloop naar de wedstrijd werd duidelijk dat trainer Patrick Hilhorst flink moest puzzelen, omdat hij zijn basis op maar liefst 5 plekken moest wijzigen t.o.v. de wedstrijd tegen HSSC. In de ochtend kwam daar ook nog aanvoerder Ronnie Hilhorst bij, aangezien zijn vrouw op punt van bevallen stond. (Tijdens de wedstrijdbespreking werd duidelijk dat hij vader is geworden van zoon Noud). Dit was simpelweg te veel van het goede. Hun vervangers deden hun uiterste best, maar het ontbrak de ploeg simpelweg aan automatismen en inhoud om het Everstein echt moeilijk te maken. Everstein kwam gelijk op voorsprong. In de fase erna had Kockengen moeten scoren, maar daarna kon het geen vuist meer maken. De 1-5 nederlaag was dan ook niet meer dan logisch en betekende pas de eerste thuisnederlaag van 2018. Het enige Kockengense doelpunt kwam op naam van speler Hayo Theijken.

Toch kan Kockengen terug kijken met een goed gevoel. Na 6 wedstrijden stond het op de laatste positie en in de winterstop op de onveilige positie 12. Na de winterstop is een prima serie neer gezet met overwinningen op DOSC, Maarssen, SVM en DOSC. Daarnaast de knappe gelijke spelen tegen de toppers FOCUS, Lopik en DESTO. Hierdoor is Kockengen op 2 speelronden van het einde zeker van lijfsbehoud. Gezien de stroeve en moeizame start mag het team dan ook trots zijn op dit behaalde resultaat.

Volgende week gaat Kockengen op bezoek bij OSM’75 in Maarssenbroek. De week erna sluit het dit seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Voorwaarts. Beide wedstrijden beginnen om 14.30.