Beschamende nederlaag Kockengen 1

Beschamende nederlaag Kockengen 1

Het eerste elftal van Kockengen heeft zichzelf afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen. Op bezoek in Utrecht, bij hekkensluiter Voorwaarts, werd uiteindelijk ruim verloren 4-1.

Waar Kockengen doorgaans voetballend gezien de mindere ploeg is, wist het vandaag dat het meer dan anders het spel zou moeten maken. Op zich lukte dit in de eerste helft redelijk, maar de gasten liepen constant achter de feiten aan. Al na 30 seconden lag de bal namelijk voor de thuisploeg in het spreekwoordelijke mandje, toen de eerste Utrechtse aanval werd bekroond met de 1-0. Binnen 5 minuten had Kockengen de stand al weer gelijk moeten trekken. Branderhorst was twee keer gevaarlijk, maar de eerste grote kans schoot hij in de handen van de keeper en de tweede kans (een 1 op 1 situatie) kwam via de goed spelende goalie via de onderkant van de lat weer terug het veld in. In het vervolg van de eerste helft was er van beide kanten vooral veel strijd te noteren maar echt hele grote kansen bleven verder achterwege.

In de rust werd Kockengen flink op scherp gezet en in de tweede helft moest de achterstand dan ook worden rechtgezet. Aanvankelijk leek Kockengen daar ook in te slagen. De thuisploeg werd vastgezet op eigen helft en Kockengen was na rust meteen een aantal keer dreigend. Echter Voorwaarts counterde gevaarlijk en na de eerste gemiste waarschuwing was het in de 55e minuut wel raak, 2-0. Kockengen trok nu alle registers open en de aansluitingstreffer kwam er dan ook met nog ruim twintig minuten te spelen toen Hilhorst een vrije trap in één keer achter de Voorwaarts goalie schoot. Toen alle geel-zwarten langs de zijlijn er nog eens goed voor gingen zitten kreeg Kockengen toch al snel weer de deksel op de neus toen een scrimmage bij een corner de 3-1 opleverde. Kockengen was gebroken en uiteindelijk bleef het gelukkig voor de gasten bij ‘slechts’ 4-1.

Komend weekend is Kockengen 1 vrij. De eerstvolgende wedstrijd is over 14 dagen uit bij Jonathan.