Verslag Altius MO19-1 – VVK MO19-1

Verslag Altius MO19-1 – VVK MO19-1

“Afgelopen zaterdag traden de meiden van MO19-1 aan voor de eerste competitiewedstrijd.

De vorige twee bekerpotjes waren met wisselend succes verlopen.

Verlies tegen Hertha en gewonnen van KDO in de Kwakel.

Het spel viel nog niet helemaal mee, duidelijk was dat de meiden nog een beetje in vorm moesten komen.

Vandaag dus tegen Altius MO19-1 in ‘Gravendeel onder de rook van Hilversum.

Na wat gezoek naar de juiste accommodatie (wie zet er nou midden op de weg 2 paaltjes vlak voordat de TomTom de bestemming aangeeft….) kwamen we om even voor 14.00 uur aan.

Na het omkleden, het praatje en de warming-up werd er om 14.30 op echt gras, wat tegenwoordig helaas meer uitzondering dan regel is, afgetrapt onder een stralend zonnetje.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor Altius.

We begonnen moeizaam met veel lange ballen naar voren en balverlies.

Ook Altius kreeg niet veel kansen, wij ook niet maar onze 2e zat er dan wel in.

Op aangeven van Marjolein scoorde Mijke eindelijk weer eens.

Ze was er zichtbaar opgelucht van, voor een voorhoede speler is het fijn om er regelmatig toch eentje in te leggen.

Door de treffer groeide ons zelfvertrouwen en begonnen we beter te spelen.

De meiden vonden elkaar makkelijker en er werd goed gecombineerd.

Net toen we dachten de voorsprong mee te nemen in de rust scoorde Altius onverwacht en onnodig door een misverstand in onze defensie.

Ruststand dus 1-1, gezien de gehele eerste helft wel terecht.

De tweede helft waren de teams aan elkaar gewaagd hoewel de beste kansen en het balbezit toch voor ons waren.

Na de drinkpauze halverwege de tweede helft, het was ondertussen toch wel erg warm, gingen we wat offensiever spelen.

De meiden hadden ook wel door dat er hier iets te halen viel.

We gingen meer druk zetten op de verdediging van Altius, dit was de zwakste schakel van het team.

In de verdediging gingen we steeds meer een op een spelen, zaak was dan wel geconcentreerd te blijven.

De offensieve spelstijl had tot resultaat dat we in de 73e minuut weer op voorsprong kwamen.

Na een mooie combinatie scoorde Marjolein op aangeven van Mijke.

De tegenstander begon het geloof op een goede afloop steeds meet te verliezen door ons goede spel en aanvallen.

Om het dan maar helemaal af te maken scoorde Mijke, na een actie van Anouk, in de 85e minuut de 1-3 tegen de touwen.

De wedstrijd kabbelde daarna naar het einde, wij waren tevreden en Altius geloofde het verder wel.

Na een wat onwennig begin een mooie wedstrijd en een mooie overwinning.

De eerste 3 punten zijn binnen, zaterdag wacht ’t Gooi thuis in Kamerik.

We hopen op weer een mooie pot!”

Ario Vianen