Algemene info

Algemene info

Onder verantwoordelijkheid van de KNVB

Al onze jeugdteams spelen onder verantwoordelijkheid van de KNVB.

In welk elftal word ik (mijn zoon/dochter) ingedeeld in seizoen 2015-2016? In de eerste plaats wordt een speler ingedeeld op leeftijd volgens artikel 36 van het reglement wedstrijden amateurvoetbal van de KNVB. Hierbij wordt uitgegaan van peildatum 31 december, voorafgaande aan het verenigingsjaar:

Leeftijd Leeftijdscategorie
 17/18  A-junioren
 15/16  B-junioren
 13/14  C-junioren
 11/12  D-junioren
   9/10  E-pupillen
    7/8  F-pupillen
    5/6  mini-F

Kleedkamer- en veldindeling:
De kleedkamer- en veldindeling staat zaterdagmorgen vermeld op het publicatiebord in de kantine.

E- en F-pupillen op half veld:
De E- en F-pupillen spelen op een half veld met verplaatsbare doeltjes. Leiders/ouders/spelers assisteren de gastheer/vrouw bij het verplaatsen van de doeltjes.

Goede warming-up:
Voor een goede warming-up is het van belang tijdig aanwezig te zijn. Bij de junioren mogen 5 spelers gewisseld worden, bij de pupillen doorlopend (onbeperkt).

Vervoer naar uitwedstrijden
De leider regelt het vervoer naar uitwedstrijden. Dit gebeurt in samenwerking met de ouders/verzorgers, volgens een roulatiesysteem. Vertrek naar uitwedstrijden vanaf Sportpark ‘Niek Hilhorst’ (voetbalkantine).

Speeltijden en drankvoorziening jeugd
A-junioren : 2 x 45 minuten thee in de rust
B-junioren : 2 x 40 minuten thee in de rust
C-junioren : 2 x 35 minuten thee in de rust
D-pupillen : 2 x 30 minuten limonade in de rust
E-pupillen : 2 x 25 minuten limonade na afloop
F-pupillen ; 2 x 20 minuten limonade na afloop

Afgelastingen

Via een telefoonlijn worden de spelers door de leider gebeld als er sprake is van een (algehele) afgelasting. Bij een algehele afgelasting (bijv. in de winter) is deze vrijdagavond ook al te lezen op NOS-Teletekst (pagina 603) en op onze website.

De wedstrijd en.. er na !
Na de wedstrijd moeten alle kinderen zich douchen. Het elftaltenue is gesponsord, wees er dus zuinig op. De sponsorkleding wordt door de leider verzameld en geteld. Eén van de spelers (volgens roulatiesysteem) krijgt de elftaltas mee om de kleding te wassen. De kleedkamer dient na afloop schoon te worden achtergelaten.

Richtlijnen voor zevental-pupillen bij wedstrijden:

• Het minimum aantal spelers per team is vijf en mag worden uitgebreid tot acht of negen spelers.
  • Het rouleren van keeper per wedstrijd is toegestaan.
  • De aanvoerder stelt zich voor aan de scheidsrechter en de aanvoerder van de tegenstander.
  • Wissels zijn onbeperkt toegestaan, maar het aantal spelers dient gelijk te zijn aan het aantal spelers van de tegenstander, tenzij de tegenstander minder dan zeven spelers heeft.
  • Alle overtredingen worden bestraft met een indirecte vrije trap.
  • De buitenspelregeling is niet van toepassing.
  • Een strafschop wordt alleen vanaf acht meter bij hoge uitzondering gegeven.
  • F-pupillen die hun handen gebruiken ter bescherming worden niet bestraft.
  • Hoekschoppen worden genomen als “halve corners”.

Activiteiten naast het voetbal:

De jeugdafdeling van de VVK biedt naast het competitievoetbal nog veel meer:

• Zo is er jaarlijks aan het begin van het nieuwe seizoen een jeugdkamp voor de pupillen.
  • Wordt er jaarlijks het sinterklaasfeest georganiseerd.
  • Vinden er hilarische wedstrijden plaats tussen de ouders en de jeugd.
  • Wordt er een thuisjeugdtoernooi gehouden.
  • Een vuurwerktoernooi in de zaal rond de jaarwisseling.
  • Aan het eind van het seizoen het niet meer weg te denken schoolvoetbal.
  • Wordt er zo nu en dan een wedstrijd van Oranje bezocht.
  • En als klapstuk vindt aan het einde van het seizoen de jaarlijks terugkerende jeugdsportdag plaats, waarin o.a. wordt gestreden om de titel “Sportman van het jaar”.